27/02/2015 Συνέντευξη Τύπου & Συνεντεύξεις στα Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας

Συνέντευξη Τύπου & Συνεντεύξεις στα Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας  
 

Share

43,487 total
8,647 video
34,114 photo
Views:
Τα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας αποτελούν το δεύτερο σε μέγεθος και επιστημονική βαρύτητα Καρδιολογικό Συνέδριο μετά το Πανελλήνιο/Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο, τα οποία πραγματοποιούνται φέτος στα Ιωάννινα στις 26-28 Φεβρουαρίου 2015, στο Ξενοδοχείο DuLac.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, το συνέδριο έχει διπλή σημασία για το Δήμο Ιωαννίνων. Την επιστημονική του σημασία, μέσα από την οποία θα τονισθεί η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και την τουριστική, καθώς μέσα από την επίσκεψη των περίπου 2.500 μελών της καρδιολογικής εταιρείας, αλλά και των συνοδών τους, η πόλη των Ιωαννίνων με τη φιλοξενία της, θα αποδείξει ότι μπορεί να μετατραπεί σε συνεδριακός προορισμός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας, δήλωσε ότι ο στόχος που θέλει να πετύχει η Εταιρεία είναι διπλός. Από τη μία να παρουσιαστεί ότι καινούργιο υπάρχει, άλλα και από την άλλη να ενημερωθεί ο πολίτης ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται τις οδηγίες των γιατρών σε ότι αφορά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. ‘Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο υγιής πολίτης είναι ενημερωμένος πολίτης». «Σημαντικό είναι επίσης, ο πολίτης να ειδοποιεί άμεσα το ΕΚΑΒ, όταν νιώσει πόνο στην καρδιά ώστε μέσα σε μισή ώρα να μπορεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί να δράσουν άμεσα.»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΕ, επισήμανε ότι το οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου είναι η κυρία αιτία θανάτου σήμερα. «Κάπνισμα, παχυσαρκία, κληρονομικότητα, είναι οι νούμερο ένα εχθροί της καρδιάς. Και είναι άμεσο να ρυθμίσουμε τη χοληστερίνη μας, την πίεσή μας και τη διατροφή μας. Σημαντική είναι η εκπαίδευση των γιατρών και η ενημέρωση των πολιτών. Η καλή ποιότητα ζωής μειώνει τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Θησαυροί αποδεικνύονται το περπάτημα και η μεσογειακή διατροφή.

Τέλος ο γενικός γραμματέας της ΕΚΕ, κ. Κανακάκης αναφέρθηκε στο ότι η πρόληψη θέλει επανάληψη. «Μετά τις επεμβάσεις στην καρδιά, το 15 με 20% δεν κόβει το τσιγάρο. Έχουν πλέον δημιουργηθεί Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει τους καπνιστές ασθενείς να κόψουν το τσιγάρο πιο εύκολα.»

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΚΕ όσο και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κάλεσαν όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης που θα γίνει την Πέμπτη στις 7:30 στο Ξενοδοχείο Du Lac.
 
Sort by Date | Views